logo
+31 (0)413 272887 elke dag genieten

(Terras)overkappingen / veranda's

De aluminium terrasoverkappingen / veranda’s van Alku Comfort bieden u extra plezier van uw terras en tuin aangezien u ook in het voor- en najaar maximaal kunt genieten van het buitenleven. Bovendien blijven uw kostbare tuinmeubels dankzij de terrasoverkapping het hele jaar door droog.

Maatwerk

Bij Alku Comfort bent u aan het juiste adres voor een op maat gemaakte (terras)overkapping of veranda. In onze eigen werkplaats bereiden wij de onderdelen voor waarna deze bij u op locatie middels onze mobiele werkplaats worden afgerond en gemonteerd.

Robuuste constructie

Onze fraai vormgegeven overkappingen / veranda’s zijn voorzien van een dikwandige aluminium constructie. Wij kunnen een vrijdragende gootconstructie maken tot 7 meter breed, met een daagkracht van 100 kg per meter. Dit houdt in dat uw veranda bestand is tegen maar liefst 60 centimeter sneeuw. Uiteraard is uw overkapping / veranda ook wind- en stormvast; de staanders gaan 80 centimeter de grond en de beton in. Wat de staanders betreft kunt u kiezen uit half afgeronde of rechte exemplaren.

Onderhoudsvriendelijk en lange levensduur

Onze terrasoverkappingen en veranda’s worden voorzien van een poedercoating om verwering te voorkomen. Zo is uw veranda niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar heeft deze ook een lange levensduur. U ontvangt 10 jaar garantie.

Afwerking en verlichting

We besteden veel aandacht aan de afwerking. Zo monteert Alku Comfort aluminium afdekplaten tegen de muur- en gootprofielen zodat géén schroeven in het zicht zijn. Desgewenst wordt uw overkapping voorzien van inbouwspotjes (halogeen of LED, eventueel met dimschakelaar of afstandsbediening) in de tussenprofielen van het dak. In het muurprofiel is een kabelgoot verwerkt waardoor de elektriciteitssnoeren onzichtbaar zijn.

Dakgoten en beglazing

Alku Comfort werkt met geïntegreerde dakgoten met bladvanger. Bovendien is de regenwaterafvoer keurig weggewerkt. Desgewenst wordt uw overkapping of veranda voorzien van polycarbonaat dakbeglazing of enkel gelaagd glas (44.2). Het polycarbonaat is slagvast, 7-wandig en verkrijgbaar in diverse diktes, namelijk 16 mm, 25 mm of 32 mm. Polycarbonaat is zonwerend en laat toch licht door waardoor het lichtverlies in huis wordt beperkt tot slechts 7%. Alku Comfort werkt met de glasleveranciers Ben Evers Glasindustrie en Pilkington. Daarnaast is beglazing met zonnecellen mogelijk.

RAL-kleuren

U kunt kiezen uit de volgende RAL-kleuren:

 • kleur

  Wit (RAL 9010)

 • kleur

  Crème / gebroken wit (RAL 9001)

 • kleur

  Antraciet, met of zonder structuur (RAL 7016)

 • kleur

  Bruin (RAL 8019)

 • kleur

  Groen (RAL 6009)

In overleg kunt u ook een andere kleur kiezen.

direct offerte